Godt nytt år

Godt nytt år

I går hadde jeg en rolig nyttårsfeiring med god mat og drikke, og fine folk. Nå sitter jeg på toget på vei til rehabiliteringsopphold. De neste fire ukene skal jeg tilbringe på Eiken (Sørlandet rehabiliteringssenter). 

2018 var et kontrastfylt år med oppturer og nedturer. Et år fylt med mer livserfaring. Året ble vel ikke helt som jeg hadde forventinger om ved årsskifte i fjor. Året startet med en sorg over at jeg forsto at jeg var nærme å få en ME-diagnose, og en kjærlighetssorg etter at et forhold tok slutt. På et tidspunkt følte jeg at jeg lå på bunnen av en brønn. Alt var bare svart. Jeg klarte etterhvert å krabbe meg sakte oppover, men da var kroppen utslitt. Psykisk hadde jeg det bedre, men ME-formen ble dårligere. Den hadde vel allerede blitt dårligere etter en travel høst, og det hjalp vel ikke så mye med en en psykisk knekk. Jeg hadde noen uker hvor jeg nesten ikke kom ut døra. Var som om ha kraftig influensa. Jeg hadde jo vært like dårlig før, men da gikk det fortere over. Nå var jeg redd for at jeg hadde fått en langvarig forverring. Det var vanskelig å studere. Jeg som trodde at det siste halvåret på studiet skulle gå så greit. Formen ble heldigvis litt bedre utpå våren. ME-kroppen liker jo best vår og sommer. Sommeren ble brukt på bading, studier og litt ferie. Hadde en fin tur til Portugal med mye god mat og gode venninner. Min største opptur dette året fikk jeg 7. september. Da kunne jeg endelig kalle meg barnevernspedagog. Utover høsten følte jeg at jeg endelig kunne si at «det går fint» når folk spurte om hvordan det gikk. Det er egentlig et vanskelig spørsmål og svare på. Kan jeg si at jeg har det fint når jeg ikke er i jobb på grunn av sykdom? Jeg har det jo mye bedre, men fortatt syk. Jeg har vel akseptert sykdommen mer, og har flere fine dager selv om formen er dårlig. Noen relasjoner har blitt brutt i løpet av året, mens andre relasjoner har blitt styrket. Jeg er heldig som har mange fine mennesker rundt meg.  2018 har vært et år hvor jeg har hatt personlig vekst. Jeg fant glede i å skrive, og startet denne bloggen. 

Jeg sitter å tenker litt på hvordan jeg tror året 2019 vil bli. Alltid ved årsskifte føler jeg at alle er veldig optimistiske til året vi har foran oss. Litt som at alle håper på at dette skal bli et litt bedre år. Jeg tror nok at 2019 også vil bestå av større eller mindre oppturer og nedturer. Det er jo slik livet er, og det er vanskelig å få et år med bare oppturer. Jeg ser nå frem til å startet året med et opphold på Eiken. Jeg er spent på hvordan resten av året vil bli. Jeg liker å planlegge og ha kontroll, men jeg har vel lært at det ikke er alt jeg kan kontrollere. Jeg har flere hyggelige ting til å se frem til i 2019. Det er er mye som skal feires. Jeg liker å ta meg noen turer uteenlands i løpet av året, og første tur i 2019 går til Warzawa i mars. 

Ønsker alle et godt nytt år! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *